…
…
…
…
…
27 Kasım 2019, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Kırşehir Huzurevi’nden Türkiye İkinciliği


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Strateji Planında yer alan “Aktif Yaşlanma” vizyon ve politika hedefleri çerçevesinde huzurevlerinde kalmakta olan yaşlıların katılımlarıyla 2016 yılından bugüne gerçekleştirilen Bocce Ligi, 2019 yılı sezonu 18-23 Kasım 2019 Tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

 Yaşlılar için aktif dinlenme sağlayan ve hiçbir sakatlanma riski içermeyen Bocce sporu aracılığıyla, farklı illerden yaşlıların müsabakalar, turnuvalar ve fiziksel hareketlilik organizasyonları eşliğinde sağlıklı ve huzurlu bir biçimde yaşantılarını daha aktif olarak sürdürmeleri, yine farklı illerde bir araya gelerek birbirleriyle kaynaşmaları,  çocuklar ile gençlere örnek olmaları sağlanıyor.

 “Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi’nin 2019 yılı sezonu müsabakaları rekor bir katılımla, 53 ilden huzurevi ve gazi takımları ile birlikte 109 takım ile başladı. 2019 yılı sezonu 20 grupta gerçekleştirilen Yetişkin Gençler Huzur Bocce Şampiyonasında gruplarını ilk iki sırada tamamlayan toplam 40 takım bir üst tura çıkarak finallere katılmaya hak kazandı.

Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi Finalleri; 18-23 Kasım 2019 tarihinde Kemer/Antalya da düzenlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kuruluşlarında çalışan 20 hakem ile gerçekleştirilen ve 22 Kasım da Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç’un katılımlarıyla gerçekleştirilen maçlarda İl Müdürümüz Ramazan Baykara yaşlılarımızı yalnız bırakmadı. Yetişkin Gençler Huzur Bocce Şampiyonu Denizli Çivril Huzurevi, geçen yıl Antalya’da düzenlenen 60 yaş üstü Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Finalinde Türkiye 4'üncülüğü elde eden Kırşehir Huzurevi Bocce takımı bu yıl ki turnuvada 2'nci,  SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi ise 3'üncü oldu.

İl Müdürümüz Ramazan Baykara Kırşehir’de yaşlılarımıza yönelik aktif yaşlanma ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, aynı heyecanla önümüzdeki yıl gerçekleşmesi planlanan Huzur Bocce Ligi’ne hazırlanacaklarını,  Kırşehir Huzurevi Müdürü Fatih Göçer başta olmak üzere Huzurevi sakinleri ve personellerini tebrik ettiğini söyledi.