…
03 Aralık 2019, Salı Kırşehir, Türkiye

Kırşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı yayımladı.


İl Müdürümüz Ramazan Baykara mesajında; engelliliğin, yalnızca engelli bireyleri yahut ailelerini ilgilendiren bir konu olmadığını, sosyal boyutlarıyla tüm toplumu, devlet kurumlarını, sivil toplum kuruluşlarını da ilgilendiren bir konu olduğuna dikkat çekti.

“Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Yaptığımız hizmetlerde de bu vatandaşlarımızı ötekileştirmeden hareket edelim. Kendilerine inanıldığında ve fırsat verildiğinde, engel tanımadan ve herkes kadar başarılı ve üretken olabildiklerini sanat, spor ve kültürel alanda her fırsatta kanıtlayan engelli vatandaşlarımız, bu başarılarıyla toplumun geneline de örnek olmaktadırlar. Bu anlamda yapılacak en önemli hizmet, onlara beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş ve üretim imkânı sağlayarak, onları üretken ve toplum için verimli birer insan kaynağı haline getirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Engelsiz Yaşam Merkezimizden hizmet alan engelli kardeşlerimizin ve bütün engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim” dedi.