…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
12 Ekim 2020, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

Kırşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aktif Yaşlanma Projesi Kapsamında 50 Yaş Üstü Mültecilere Covid-19 Hakkında Bilgilendirme Sunumu Gerçekleştirdi.


Kırşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Erasmus+ tarafından desteklenen projesi kapsamında 50 yaş üstü mültecilere Covid-19 hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Covid-19 hakkında çeşitli iletişim kanalları yazılı-görsel basın, sosyal medya aracılığı ile bilgilendirme yapılmaktadır. İl Müdürlüğümüzce Kırşehir’de mültecilere yönelik faaliyet veren çeşitli derneklerle yapılan görüşmeler sonucunda 50 yaş üstü mültecilerin yeterli düzeyde Türkçe bilmemesi Covid-19 hakkında yeterli düzeyde bilgilerinin olmadığı, virüsten korunma yolları hakkında detaylı bilgilendirmelerden dil problemleri nedeniyle faydalanamadıkları anlaşılmıştır.

Program İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın, konuşmasının ardından İl Müdür Yardımcımız Nihat Kangal’ın Müdürlüğümüzün mültecilere yönelik çalışma alanları hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan 50 yaş üstü mülteciler karşılaştıkları sosyo-kültürel zorluklara yönelik kurumsal olarak yapabileceğimiz yardımlar hakkında bilgi vermesiyle başladı. Ardından proje ortaklarımızdan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. öğretim üyesi Hilal Seki Öz tarafından Covid-19 hakkında bilgilendirici bir sunum yapıldı. Afgan, İran, Irak ve Suriyeli mültecilerden oluşan katılımcılara sunum sonunda İl Müdürlüğümüz tarafından Arapça ve Farsça olarak bastırılan Covid-19 bilgilendirme kitapçığı, dezenfektan ve maske dağıtımı yapıldı.