…
…
…
18 Aralık 2020, Cuma Türkiye, Kırşehir

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine Erişilebilirlik Sertifikası Verildi.


Kırşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımının sağlanması için erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından binalar, açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının denetlenmesi ile düzenleme yapılarak engellilerin sosyal hayata herhangi bir sorunla ve engelle karşılaşmadan ihtiyaç duydukları hizmetleri kendi başlarına yerine getirmeleri için destek olunmaktadır.

İlimizin yükselen değeri Ahi Evran Üniversitesi, Bilim ve Eğitim başarılarının yanı sıra öğrencilerine, vatandaşa ve engelli vatandaşlarımıza da ne kadar destek olduklarını, başarıları ile yükselirken geride ne öğrencisi ne de çalışanı bırakmayacağını göstermiştir. Ahi Evran Üniversitesi engelli vatandaşlarımızın, engelli çalışanlarının, engelli öğrencilerinin ihtiyaçlarını göz önünde tutarak üniversitenin engelliler için uygun hale gelmesi için hızlı bir çalışma gerçekleştirmiş ve engelli vatandaşların hizmetten, bilimden ve eğitimden geri kalmayacaklarını göstererek üniversite içerisinde düzenlemelerini bitirmiştir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetlemeler sonucunda erişilebilirlik belgesi almaya hak kazanmıştır.

İl Müdürümüz Ramazan Baykara ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme birim sorumlusu Onur Kayahan Kaya ile birlikte Ahi Evran Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Zeki Küçük ve Yapı İşleri Daire Başkanı Hakan Seyfi’yi ziyaret ederek üniversitenin engelli vatandaşlarımız için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik hak etmiş oldukları erişilebilirlik belgesini teslim ettik.

Ahi Evran Üniversitesinin yapmış olduğu çalışmaların katlanarak artacağını ve eğitimde aranan b ir bilim yuvası olacağını biliyoruz ve çalışmalarının devamını diliyoruz.