…
…
…
…
…
…
…
…
…
10 Nisan 2020, Cuma Kırşehir, Türkiye

Karantina Sürecinde Çocuklarımıza Yönelik Etkinlikler


Karantina sürecinde geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza yönelik etkinliklerimiz devam ediyor.

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de etkisini hissettiren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak nitelendirilen COVID-19 salgınının etkilerini azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri dikkate alınarak Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi bünyesinde hizmet almakta olan korunmaya ihtiyacı olan çocukların bulundukları evlerden çıkmamaları yönünde kararlar alınarak hayata geçirilmiştir.

Bu kararlara ve İç İşleri Bakanlığı’nın genelgelerine istinaden sokağa çıkma yasağı bulunan çocuklarımızın bu süreçte kaygı ve stres bozukluğu yaşamamaları, evde pozitif zaman geçirebilmeleri ve evde kalma durumlarını sağlama adına çocukların yaş ve cinsiyetlerine göre bir dizi etkinlik planlanmış ve faaliyete geçirilmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği uzaktan eğitim faaliyetleri ve ders takibi dışındaki zamanlarda yemek yapma, puzzle, film izleme, kitap okuma, Kuran-ı Kerim okuma, satranç, pette, pc/konsol oyunları gibi faaliyetler düzenlenmektedir. Ayrıca düzenlenen faaliyetler ve düzenlenecek faaliyetler ile ilgili çocukların düşünceleri alınarak gerekli revize işlemleri yapılmaktadır.