…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
26 Kasım 2020, Perşembe Türkiye, Kırşehir

İlimizde “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Etkinlikleri düzenlendi.


Ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, İlimizde de Valimiz Sayın İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, bu anlamlı günün her türlü şiddet eyleminin sona erdiği gün olmasını dilediğini ifade etti.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz tarafından günün anlam ve önemine değinilerek; 25 Kasım etkinlikleri çerçevesinde Ülkemizde ve İlimizde gerçekleştirilen çalışmalara, kadına yönelik şiddetle mücadele alanında hizmet vermekte olan kurumlar ile çalışmalarına, alınması gereken tedbirlere ilişkin sunum gerçekleştirildi. Toplantı, kadına yönelik şiddet hususunda kurumlarca ilimizde yürütülen çalışmaların görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi.

Toplantı sonrasında Valimiz Sayın İbrahim AKIN başkanlığında toplantıya katılan heyetle İlimiz Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında hizmet vermekte olan birimler ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nce şehir merkezinde açılan stantlar gezilerek KADES uygulaması ile 155,156,Alo 183 hakkında tanıtım yapan görevlilerden bilgiler alındı.