…
20 Kasım 2020, Cuma Türkiye, Kırşehir

İlimizde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinliği Düzenlendi.


20 Kasım, 1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanıyor.

Özellikle savaş ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda yaşam mücadelesi veren çocukları korumak ve koşullarını iyileştirmek için 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme"yi imzalamış ve o tarihten bugüne 20 Kasım "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kutlanmaktadır.

Bakanlığımız ile UNİCEF işbirliğinde “ Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek” teması ile düzenlenen 21. Ulusal Çocuk Formu düzenlendi. İl Çocuk Hakları Komiteleri temsilcilerinin de katıldığı, 3 gün sürecek forum, yeni tip Corona Virüs “Covid-19” salgını nedeniyle online ortamda yapıldı. Online toplantıya İl Çocuk Temsilcilerimiz de katılım sağlamaktadır.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında sosyal uyum programı ve okul destek projesi dahilinde faaliyet yürüten çocuklarımız ile birlikte kapsamında bir araya geldik.

Dünyada ve ülkemizde yayılmakta olan Covid-19 salgını önlemleri çerçevesinde gerekli tedbirler alınarak bu zorlu sürecin çocuklar üzerindeki etkileri ve çocukların yaşadıkları zorluklar ele alınarak, ilimiz kapsamında yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişi yapıldı.