…
…
…
…
…
…
26 Ekim 2020, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

İlimiz mahalle ve köy muhtarlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri” Verilmiştir.


İlimiz mahalle ve köy muhtarlarına yönelik “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri” Verilmiştir.

25 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanımız, Adalet Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız, Diyanet İşleri Başkanımızın katılımlarıyla “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Arttırılmasına Dair Protokol” imzalanmış olup kadına yönelik şiddetle mücadelede sorumluluğu bulunan kurumların gerçekleştirmeleri gereken faaliyetler belirlenerek 2020-2021 yıllarına dair “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” hazırlanmıştır. İlgi Planın Farkındalık Artırma ve Bilinç Yükseltme alt hedefi kapsamında muhtarların şiddetle mücadelede görev almasını teminen muhtarlara yönelik eğitim çalışması yapılacağı belirtilmiş olup, ilimiz mahalle ve köy muhtarlarına Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri” verilmiştir. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen seminere 32 muhtarımız katılım sağlamıştır.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Sayın Ramazan Baykara; “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitim seminerleri, kadınların her alanda hak, fırsat ve imkânlardan eşit biçimde faydalanmaları ve ülkemize değer katmaları için son derece önemlidir. Ülkemizde son 17 yıldır kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konularında yasal düzenlemeler yapılmış ve bu yönde mücadele için altyapı güçlendirilmiştir. Hali hazırda 2016-2020 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planı yürürlüğe girmiş olup, bu plan doğrultusunda ilimizde il eylem planı oluşturulmuş ve eylem planı çerçevesinde muhtarlarımızın kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında eğitim seminerlerine dâhil olmaları gerekmiştir.. Katılımlarınızdan dolayı şükranlarımızı sunuyor hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve şiddetin olmadığı günler temenni ediyoruz” dedi.

 

İlimiz Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanı Didem DİRLİK SEVİNÇ tarafından gerçekleştirilen sunumda; kadına yönelik şiddetin tanımı, türleri ve yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda uluslararası ve ulusal mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlar konularına, İl Jandarma Komutanlığından Astsubay Çavuş Ceren KAYA SARPDAĞ ve İl Emniyet Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Kübra TOPRAK tarafından gerçekleştirilen sunumlarda ise 6284 sayılı Kanun kapsamında kolluk uygulamaları ve KADES uygulaması konularına değinilmiştir.