…
…
…
…
…
04 Kasım 2019, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

İl Müdürlüğümüzden Büyük Başarı…


İl Müdürlüğümüzden Büyük Başarı…

Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü,  2019 Erasmus + Yetişkin Eğitimine Yönelik Stratejik Ortaklıklar proje çağrısına “Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması” başlıklı projesi ile 104.765 Euro hibe almaya hak kazanmıştır.

Projenin yerel ortakları Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülecek olan proje öncelikle Kırşehir ilinde 50 yaş üstü mültecilerin yaşam kalitesinin arttırılması, kültürel adaptasyonlarının sağlanmasını hedeflemektedir. Bu bağlamda İtalya, İspanya, Malta ve Yunanistan olmak üzere 4 ortak ülkeyle mültecilerin,  bulundukları ülkedeki sosyal içerme faaliyetlerine dâhil edilmesi ve hayata katılımı yönünde iş birliği içinde bulunulacaktır. Proje kapsamında ilk faaliyet yabancı ortaklarımızın Kırşehir ilinde bir araya gelerek sorunların tartışılması ve buna yönelik çözüm önerileri ile birlikte bir yol haritası belirlenmesi ile başlayacaktır. Proje, diğer ülkelerdeki uygulamaların görülmesi için Avrupa ülke ziyaretleri ve her ülkenin mültecilere yönelik faaliyetler yaparak onların yaşam kalitesinin yükseltilmesi kapsamında 24 ay boyunca devam edecektir.

Proje sonrasında,  geliştirilen yenilikçi uygulamalar sayesinde dünya genelinde bir sorun olan aktif yaşlanma, mültecilerin adaptasyonu ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili yeni bir oluşturulması planlanmaktadır.

Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan BAYKARA: Proje ortaklarımızdan Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Sayın Vatan KARAKAYA ve İl Milli Eğitim Müdürü Şevket KARADENİZ ile 24 ay boyunca birlikte çalışacaklarını bu durumdan da son derece memnuniyet duyduğunu belirtti.  Kırşehir’de mültecilere yönelik çalışmalar yapan kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları ile yapılacak iş birliği sayesinde mültecilere aktif yaşlanma kapsamında faydalı çalışmaların gerçekleşeceğini ifade etti.

Bu bağlamda İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh DİBİÇ, KADEM İl Temsilcisi Seher ÜNSAL ve Afgan Dayanışma Derneği Temsilcisi Rabia HABİBULLAH İle İl Müdürlüğünde bir araya gelen İl Müdürümüz Ramazan BAYKARA, proje hakkında bilgilendirmede bulundu.