…
18 Şubat 2021, Perşembe Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara Regaip Kandili Mesajı Yayımladı.


İl Müdürümüz Ramazan Baykara, Regaip Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Kandillerin İslam dinimiz açısından önemine ve feyzine değinen İl Müdürümüz, mübarek üç ayların ilk kandil gecesi olan Regaip Kandilini en iyi şekilde idrak etmemiz gerektiğini kaydetti.

“Yüce Allah’ın tüm insanlığa rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği ve Aziz Milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaip Kandili’ne bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, iyiliğe, yardımlaşmaya, dayanışmaya ve duaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde mübarek gün ve geceleri, Cenab-ı Allah’a dua ve af için fırsat bilmeliyiz. Özellikle tüm insanlığın coronavirüs pandemisinden bir an önce kurtulması için hep birlikte dua etmeliyiz.

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edenlerin dualarının kabul olduğu, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz. Bu mübarek günlerde manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Aziz Milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyor, tüm Kırşehirli hemşerilerimizin Regaip Kandili’ni tebrik ediyorum.