…
26 Mart 2021, Cuma Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Ramazan Baykara Berat Kandili Mesajı Yayımladı.


İl Müdürümüz Sayın Ramazan Baykara, Berat Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz mesajında, “Yaradan’ın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, İslam Âlemi vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır.

Bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde beratımızı almamızın Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, Sevgili Peygamberimizin bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini ve ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını bir kez daha anlarız. Bugün, ülkemiz ve tüm dünya küresel salgın bir hastalıkla mücadele etmektedir. Ölümlü vakaların görüldüğü bu zor günlerde inancımız yanında çabalarımızın, tedbirimizin ve sabrımızın da çok önemli olduğunu unutmamalıyız. Millet olarak önceki zorlukları atlattığımız gibi bunu da hep birlikte atlatacağımıza inancımız tamdır.  Bu gecede, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmesi ve sorumluluklarını hatırlaması bakımından bir fırsattır.

Bu duygularla Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çatısı altında görev yapan tüm personelimizin, Kırşehir halkının ve tüm İslam Alemi’nin Berat Kandil’ini tebrik eder, milletimizin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ederim.