…
28 Ekim 2020, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Sayın Baykara’dan; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı.


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni eden İl Müdürümüz Ramazan Baykara, mesajında şu ifadelere yer verdi:

            Cumhuriyetin, milletin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin en açık ifadesi olduğunu belirten İl Müdürümüz, "Kahramanlık destanlarıyla dolu Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi milletimiz, bugün de aynı irade ve kararlılıkla vatanımıza yönelen her türlü tehlike ve tehdide karşı göğsünü siper etmekten bir an olsun tereddüt etmemektedir.

             Milletimizin büyük bir fedakârlık ve özveri ile verdiği mücadele sonunda egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur. İmkânsızlıklar içerisinde varoluş mücadelesi veren milletimizin iman gücünün, sarsılmaz iradesinin, azminin ve birbirine kenetlenişinin somut bir örneği olan Kurtuluş Mücadelesi ve ardından ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletinin kendi toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin vücut bulmuş halidir. Bizlerin en önemli sorumluluğu da büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimizi koruyarak gelecek nesillere aynı bağlılıkla aktarmaktır. Tarihine ve değerlerine bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı olan milletimizin ve özellikle gençlerimizin bu eşsiz mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğine olan inancım sonsuzdur. Büyük mücadelelerle kazanılmış Cumhuriyetin gurur ve onur gününün büyük bir coşku ile kutlanmasını temenni ediyorum.

            Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde emin adımlarla ilerlemektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.