…
18 Mart 2020, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın Yaşlılar Haftası Mesajı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz Ramazan Baykara, Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle yayınladığı mesajında "Yeni nesillerin milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetiştirilmesinde büyük katkıları olan değerli büyüklerimize göstereceğimiz hürmet, aynı zamanda bir ahde vefa olacaktır" dedi.

İl Müdürümüz sözlerine şu şekilde devam etti: "Hayatın tartışmasız gerçeklerinden birisi olan yaşlılık, kişilerin bir ömür boyunca karşılaştığı olaylar karşısında önemli deneyimler kazanarak bilgelik safhasına ulaştığı bir evredir. Bu evrede yaşlılarımızla aynı çatı altında kalarak onların tecrübe ve birikimlerinden çocuklarımızın, gençlerimizin ve bizlerin faydalanması gerekir.

Büyük mutasavvıf Mevlana Celalettin Rumi'nin 'Hamdım, piştim, yandım' sözünde belirttiği üzere ham olarak geldiğimiz bu dünyada, yaşlılarımız; olgun ve bilinçli bireyler olarak yaşamımızı sürdürmemizde, dün ile bugün arasında köprü kurmamızda, değerlerimizi gelecek nesillere taşıyarak çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesinde büyük emekleri bulunmaktadır. Bizlere zamanında kol kanat geren, vatanına ve milletine bağlılıkla çalışan bu güzide insanlar, ömürlerinin bu hassas evresinde ilginin, sevginin ve saygının en büyüğünü hak etmektedir. Yeni nesillerin milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak yetiştirilmesinde büyük katkıları olan değerli büyüklerimize göstereceğimiz hürmet, aynı zamanda bir ahde vefa olacaktır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, sevginin en güzeline layık, saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, kendilerine uzun, sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyoruz" dedi.

Ayrıca 18-24 Mart Yaşlılar Haftası kapsamında hafta boyunca düzenleyeceğimiz etkinliklerimiz iptal edilmiştir. İl Müdürlüğümüze bağlı Huzurevlerinde Covid-19 (corona) salgınına yönelik alınan tedbirler çerçevesinde ziyaretçi girişlerine sınırlama getirilerek, huzurevlerinde kalmakta olan yaşlılarımızın dışarıya çıkışları kontrollü şekilde sağlanmaktadır. 

Huzurevlerimizde yaşlılarımıza yönelik alınan tedbirler kapsamında;

Yaşlılarımızın sağlık durumları yakından takip edilmektedir.

Yaşlılarımızın ateş ölçümleri belli aralıklar ile sıkı takip altına alınmaktadır.

Huzurevleri günlük ve saatlik olarak dezenfekte edilerek, ilaçlanmaktadır.

Bakanlığımız tarafından Covid-19 (corona)  bulaşma yolları ve yapılması gerekenler hakkında “bilgilendirme rehberi” hazırlanmıştır.

Huzurevlerinde görevli olan personellerimize ve hizmet almakta olan yaşlılarımıza konu kapsamında eğitimler verilmiştir.