…
19 Temmuz 2021, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın Kurban Bayramı Vesilesiyle Bir Mesaj Yayımladı.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz Ramazan Baykara mesajında; “Millet olarak, birlik ve beraberlik duygusunun pekiştiği, yardımlaşma ve dayanışmanın kavramlarının güçlendiği, dargınlıkların unutularak sevgi ve saygının hâkim olduğu Kurban Bayramı’na erişmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu önemli günlerde yaptığımız ibadetler ve kestiğimiz kurbanlarla manevi havayı kuvvetlendirmeli, değerlerimizi en güzel bir biçimde yaşatarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Kurban ibadetinin ruhunda Hakk’a yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır. Dinimizin ve kültürümüzün bize verdiği en önemli özellik olan paylaşma kardeşliği, Kurban Bayramı’nın güzelliği ile birlikte yüzyıllardır devam etmektedir. Kesilen kurbanlarımızı konu komşumuzla paylaşmak ve birlikte güzel bir bayram geçirmek tek temennimizdir.

Bayramlar birleştirici, kavuşturucu özellikleriyle toplumsal hayatlarımız içinde önemli bir yere sahiptir. Kurban Bayramı özünde barındırdığı imece kültürü, paylaşma ve dayanışmayı gerekli kılan yapısı nedeniyle ayrı bir değere sahiptir. Ecdadımızdan öğrendiğimiz değerleri gelecek nesillere aktarmakla yükümlü olduğumuzu unutmamalıyız. Küresel salgın sürecinin devam ettiği bu dönemde daha dikkatli ve titiz olmamız gerekliliğinin farkında olarak, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçireceğimize gönülden inanıyorum. Aynı zamanda Kurban Bayramı için yollara çıkanlar trafik ve sağlık kurallarına titizlikle riayet etmelerini rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı vesilesiyle başta şehit ve gazilerimizin aileleri olmak üzere bütün Kırşehir Aile ve Sosyal Hizmetler ailesinin, değerli Kırşehirlilerin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.