…
…
…
…
…
…
…
23 Ekim 2020, Cuma Türkiye, Kırşehir

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın Başkanlığında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimi Genel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti.


Bakanlığımız Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün misyon ve vizyonu doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ulaşılması, etkinliğin ve verimliliğin artırılması, koruyucu önleyici ve destekleyici hizmetlerin arz odaklı yaklaşım ile gerçekleştirilmesi amacıyla engelli ve yaşlı alanında yapılan çalışmalar, İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın Başkanlığında, kurum idarecileri ve bu alanda çalışan personel ile toplantı yapılarak değerlendirilmiştir.

Müdürlüğümüzde gerçekleşen toplantıda İl Müdürümüz Ramazan Baykara; Ülkemizde ve Dünyada baş gösteren Covid-19 salgını sürecinin yeni kış dönemi ile birlikte artış gösterdiğini belirterek bu kapsamda gerekli önlemlerin alınması, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekti.

Toplantıda Engelli Evde Bakım Hizmetleri birimi personeli; İlimizde 1765 kişinin Engelli Evde bakım hizmeti aldığını, bunların 1417 kişisinin merkez köy ve ilçeleri, 348 kişisinin ise Kaman İlçesinde olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz Eylül ayında 28 kişinin Engelli Evde Bakım müracaatının değerlendirildiğini, bunlardan 23’ünün kabul 5’inin de ekonomik kriterlerden dolayı reddedildiğini ifade etti. Pandemi sürecinde denetimlerin bir süreliğine askıya alınmak durumunda kalındığı ancak son iki ay içerisinde tekrar denetimlerin başlamasıyla toplamda 430 kişinin evde bakım dosyasının incelendiğini belirtti.

Engelli ve Yaşlı Kurum Bakımı birimimiz personeli; İlimizde öncelikle acil vakalar olmak üzere kurum bakımına müracaat eden engelli-yaşlı vatandaşlarımızın uygun hizmet modeli belirlenerek İlimizde yaşlılarımıza hizmet veren Kırşehir Huzurevi, Osman Yalçınkaya Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Mucur Hayrettin Ekim Huzurevlerimize; engellilerimize hizmet veren Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimiz ve Özel Yaşam Kırşehir Bakım Merkezine yönlendirilmesi ile ilgili azami dikkat çerçevesinde çalışmalar gerçekleştirildiği, hali hazırda sırada bekleyen 10 yaşlımızın bulunduğunu ifade etti. Pandemi sürecinde izolasyon kuruluşu olarak kullanılan Osman Yalçınkaya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizin bir süre daha bu şekilde hizmet vermeye devam etmesi gerektiği vurgulandı.

Özel Bakım Merkezi iş ve işlemlerinden sorumlu birim personeli; İlimizde hizmet veren özel bakım merkezinde bakım altında bulunan 95 engellimizin olduğunu, bunların 90’ının ücretinin Bakanlığımız tarafından ödendiği, 3’ünün ücretsiz kontenjandan yararlandırıldığı ve 2 engelinin de ücretini kendisi/yakını tarafından ödemek suretiyle bakım hizmeti aldığını dile getirdi.

Engelli Kimlik Kartı hizmetleri personeli; İlimizde bugüne kadar 3025 engellinin Bakanlığımızın hizmet alanında bulunan ve engellilere toplu taşıma, hizmette öncelik gibi pek çok konuda ayrıcalık sağlayan Engelli kimlik kartı hizmetinden faydalandırıldığını belirtti.

Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme birimince; 2020 yılı içerisinde toplamda 15 resmi kurum binası için erişilebilirlik belgesi düzenlendiği ifade edildi. Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımını kolaylaştırmak için bir yol haritası belirlenerek 2020 yılı hedefleri içerisine; İlimizde bulunan toplu taşıma araçlarının denetlenip belge almalarını sağlamak ve 20 binanın engelli vatandaşlar için uygun hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

İl Müdürümüz Ramazan Baykara; “Türkiye genelinde sosyal hizmet alanında ve engelli-yaşlı hizmetleri alanında çok çok iyi durumdayız. İlimiz nüfusuna göre çok büyük hizmetler üretiyoruz. Bu kapsamda içerde ve dışarıda hizmet sunan tüm personelime özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın konuşmasının ardından sona erdi.