…
…
…
…
…
30 Ekim 2020, Cuma Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın Başkanlığında Aile Toplum Hizmetleri Birimi Genel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti.


Müdürlüğümüz Aile ve Toplum Hizmetleri Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde yürütülen hizmet süreçleri, İl müdürümüz Ramazan BAYKARA başkanlığında, Kırşehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nihat KANGAL, Müdür Yardımcısı Jale ERTEM ve alanında uzman meslek elemanlarının katılımıyla yapılan toplantı ile değerlendirilmiştir.

Temel amacı ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşmasına katkıda bulunmak olan Aile Eğitimi Programı (AEP) kapsamında bu yıl içerisinde 180 yetişkin bireye eğitim verildiğini ve AEP kapsamında 9 eğitimin daha planlandığını belirten birim sorumlusu Burcu TAŞ, Covid-19 pandemisi nedeniyle yüz yüze eğitim verilemediğini fakat eğitimlerin internet ortamı üzerinden devam ettiğini belirtmiştir. Aynı zamanda 270 bireye Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi verilmiş olup 41 aile ve boşanma süreci danışmanlığı talebi bulunduğunu 12 vatandaşımızın bireysel danışmanlık hizmetinden, 8 çiftin aile danışmanlığı hizmetinden, 3 çiftin ise boşanma süreci danışmanlığı hizmetinden faydalandığını ve sürecin devam ettiğini söylemiştir. Akademisyenler tarafından ilimizdeki AEP eğiticilerine “akademik makale okuma ve yazma” eğitimi verilmiş olup her ay düzenli akademik makale okumaları ve değerlendirmelerinin devam ettiğini belirtmiştir. Bu şekilde vatandaşlara arz talepli eğitimler verilerek, aile içi süreçleri işlevselleştirerek aile yaşam kalitesinin artmasına, ailelerin sahip oldukları her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere karşı önlemler almalarına katkıda bulunması hedeflediklerini belirtmiştir.

İlimiz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nde görevli alanında uzman 7 Aile Sosyal Destek Personelleri(ASDEP) tarafından bu yıl içerisinde,1450 hane ziyaretleri gerçekleştirilerek, sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız tespit edilmiş, durumlarına uygun hizmetlerden ve gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlandırılmaları sağlanmıştır. Covid-19 pandemisinin ülkemizde görüldüğü tarihten itibaren hastalık nedeniyle risk bulunmasından dolayı hane ziyaretlerinde aksaklıklar yaşadıklarını belirten birim sorumlusu Esra DENİZCİ, bu süreçte Vefa Sosyal Destek Grubu’nda gayret ve özverili bir şekilde çalışarak vatandaşların pandemi sürecinde ihtiyaçlarının karşılandığını belirtmiştir. Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un sahadaki elimiz ayağımız olarak belirttiği ASDEP, toplumun Covid-19 pandemisinden olumsuz etkilerini belirlemek ve bu etkileri en aza indirmek amacıyla ilimizdeki 8 aile hekimliği ziyaret edilmiş olup 12 aile hekimi ile görüşülmüştür. Sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşların tespitinin hızlandırılması için yıl içerisinde 15 mahalle muhtarı ile görüşülerek rehberlik yapılmıştır.

Toplantı İl Müdürümüz Ramazan BAYKARA’nın sosyal mesafe, hijyen ve maske konusunda hatırlatmaları ve personellerine teşekkürleri ile sona ermiştir.