…
20 Kasım 2020, Cuma Türkiye, Kırşehir

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Mesajı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

İl Müdürümüz Ramazan Baykara mesajında; “Dünya çocuklarına daha iyi bir yaşam sunmak için her yıl 20 Kasım “Dünya Çocukları Hakları Günü” olarak tüm dünyada kutlandığı gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. Dünya Çocukları Hakları Günü, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, milletlerin barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlamaktadır. Çocuk hakları; kanunen ve ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel bir kavramdır ve mücadele edilmesi gereken önemli bir konudur.

Çocuklarımızın sağlıklı, güçlü, bilgili, yetenekli olması milletimizin varlığının en büyük güvencesidir. Onları korumak, hiçbir ayrım gözetmeksizin eşit koşullarda eğitmek yüksek insani değerlerimizin bir gereğidir. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşayabilmesi ise bütün insanlığın gönüllü gayretleriyle mümkün olacaktır.

Ayrıca çocuklarımıza verebileceğimiz en büyük desteklerden birisi de sevgidir. Sevgi öyle bir güce sahiptir ki sevgiyle büyüyen çocuk, dünyaya sevgiyle bakacak, çevresine sevgi verecek ve doğal olarak sevgiyle karşılık bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü”nü kutluyor, onları sevgiyle kucaklıyorum” dedi.