…
17 Mart 2020, Salı Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Birinci Dünya Savaşı’nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşları ve Türk Milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zafer, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.

Çanakkale ruhu göstermiştir ki, dünyada aziz milletimizin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç daha yoktur. Çanakkale’de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük gücümüz, en büyük zenginliğimizdir. İnanıyoruz ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde sonsuza dek var olacaktır.

Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da milletimizin hissiyatında son derece önemli bir yere sahiptir. Milletimiz, tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşmıştır. Millet olarak yokluklar içindeyken bile ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. Aydınlık geleceğimizin teminatı dün olduğu gibi işte bu ruh, bu inançtır.

Tüm bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi de saygıyla anıyor, şehit yakınları ve gazilerimize de en kalbi duygularla şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.