…
09 Kasım 2020, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Ramazan Baykara, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ramazan Baykara, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü mesajı yayımladı.

          İl Müdürümüz Ramazan Baykara mesajında; “10 Kasım Türk milleti için, bir anma gününden ziyade, sahip olduklarının değerini bilerek Cumhuriyet'in erdemlerine ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür.

         Uzun süren mücadeleler sonucunda yorgun düşen bir devleti ayağa kaldırmak ve yeni bir heyecanla muasır medeniyetler seviyesine taşımak için tüm gücüyle çalışan, mücadelesinin en başından beri bütün imkânsızlıklara rağmen milletine olan inancını hiçbir zaman kaybetmeyerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini atmıştır. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." diyerek milletimizin istiklaline olan bağlılığına dikkat çeken Gazi Mustafa Kemal, bu başarıyı da her daim aziz milletinin eseri olarak görmüştür.

         Atatürk, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vurmuş, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış bir önderdir. Umutların tükendiği bir zamanda, yok edilmek istenen milletimizi, milli birlik ve beraberlik çatısı altında toplayarak zafere ulaştıran Atatürk, milletimizin kötüye giden yazgısını değiştirmiştir. Bizleri aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. Türk Milleti Atatürk'ü her zaman gönlünde yaşatacaktır. Milletimiz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyet'e ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır.

         Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bugünlere gelmesi ve bağımsızlığını korunmasında büyük emeği ve katkısı olan tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz” diye konuştu.