…
02 Aralık 2021, Perşembe Kırşehir, Türkiye

İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU’NUN 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah KÖMÜRCÜOĞLU 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Engelli olmak tüm zamanların ve toplumların değişmez gerçeklerinden birdir. Bireylerin, temel hak ve özgürlüklerden tam ve eşit olarak yararlanabilmesi, iş, eğitim, sağlık, ulaşım ve sosyal haklar yönünden ayrımsız tüm vatandaşların faydalanması; gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde çok önemli bir göstergedir.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” düsturuyla hareket eden Devletimiz; engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatın içerisinde etkin olarak yer almaları, günlük yaşama engelsizce katılmaları, toplumla bütünleşmeleri, fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle engelli vatandaşlarımızın çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilme imkânı sağlanmıştır.

Son yıllarda engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin ekonomik ve sosyal durumlarını iyileştirmeye yönelik olarak eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya kadar pek çok hususta sorunlarına çözüm olmak; toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artmasına yönelik çok önemli düzenlemeler hayata geçirilmiştir.

Engelsiz bir gelecek için mücadele eden tüm vatandaşlarımızın, önündeki engelleri azimle, inançla aşan tüm engelli kardeşlerimin ve ailelerinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle kutluyor; sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir hayat diliyorum.”