…
…
…
20 Aralık 2019, Cuma Kırşehir, Türkiye

Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde Yerli Malı Haftası Kutlandı.


Yerli malı haftası kapsamında müdürlüğümüze bağlı Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde çeşitli kutlamalar yapıldı.

Öğrencileri tutumlu davranmaya ve Türk Malı ürünler almaya yönlendiren yerli malı haftasının amacı eğitim yoluyla bireyleri bilinçlendirip toplumun refahını ve ekonominin gelişerek ülke kalkınmasının sürekliliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarda her yıl “Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası” etkinlikleri düzenlenir.

Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi Müdürümüz Recep Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında: ‘Her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanmaktadır. Tutum yatırım ve yerli malları haftası ülkemizde uzun yıllardır kutlanan, yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir. Tasarruf yapmak, milli kaynakların işletilmesi, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim maddelerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliştirmek amacıyla tutum yatırım ve yerli malı haftasını bu şuurla kutlayacağız. Böylece yerli mallarını kullanmakla, ülkemizde üretilenlerin daha çok satışına da yardımcı olmuş oluruz. Devlet ve millet olarak kalkınma amacımızın gerçekleşmesine ulus olarak katkıda bulunmuş oluruz’ diyerek günün anlam ve önemini koruma ve bakım altında bulunan çocuklara anlattı.

 

 

 

Bu kapsamda Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara personelin katkısı ile haftanın anlam ve önemi anlatılarak Tutum Yatırım ve Yerli Malları Haftası kutlanmıştır.