…
…
…
…
03 Eylül 2020, Perşembe Kırşehir, Türkiye

Devlet Korumasındaki 281 Genç “Üniversiteli” Oldu


Korunma altında bulunan ve üniversite kazanan gençlerimiz İl Müdürümüz Ramazan Baykara’yı makamında ziyaret ettiler.

İl Müdürlüğümüze bağlı Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde korunma altında bulunan gençlerimizden biri Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümüne yerleşmeye hak kazanırken, diğer gencimiz ise Trabzon Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleşmeye hak kazanmıştır.

İl Müdürümüz Sayın Ramazan Baykara; gençlerimizi tebrik edip, hediyelerinizi takdim ederek “Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğümüzde korunma altındaki gençlerimizin YKS’de gösterdikleri başarıyla mutluluk duyduk. Onları kendi evlatlarımızdan ayırt etmeden bütün imkânlarımızı seferber ettik. Zorlu sınav süreci boyunca gece gündüz demeden emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Gençlerimizin eğitim hayatlarının sorunsuz sürmesi için ihtiyaç duydukları her alanda desteklerimiz devam edecektir. Devlet korumasındaki gençlerimizden üniversiteye yerleşenlere eğitim hayatları boyunca da destek sağlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda gençlere rehberlik ve danışmanlık, barınma, giyim, harçlık, burs ve kredi, ulaşım gideri, kurs, yemek ücreti ve istihdam destekleri verilecek, gençlerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarından ücretsiz yararlanacaklardır. Devletimiz ve bizler her zaman çocuklarımızın, gençlerimizin yanındayız” dedi.

Üniversiteye yerleşmeye hak kazanan gençlerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyor, bu süreçte çocuklar üzerinde emek harcayan tüm personellerimize de teşekkürlerimizi sunuyoruz.