…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
17 Mart 2020, Salı Kırşehir, Türkiye

Covid-19 Virüsü Salgınına Karşı Alınan Önlemler Arttırıldı.


Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar pek çok ülkede görülen yeni tip Covid-19 virüsü ülkemizde de ortaya çıktı. Tüm dünya için bir tehdit oluşturan bu salgının ülkemizde de görülmesi üzerine Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı.

Bakanlığımız ve ilgili Genel Müdürlüklerimizin talimatları doğrultusunda Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşlarımızda tedbirleri üst düzeye çıkardıklarını belirten İl Müdürümüz Ramazan Baykara, “Sağlık Bakanımızın Covid-19 virüs açıklamasında belirttiği gibi salgın tehlikesine karşı tedbirler alınmalı ama panik oluşturulmamalıdır. Türkiye başarılı mücadelesi ile zaman kazanmıştır. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bize düşen tedbirleri aldık ve ilave tedbirleri de alacağız” dedi. Aldıkları tedbirler hakkında da bilgi veren İl Müdürümüz, “Bu bağlamda, kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında bulunan yaşlı, engelli, kadın, çocuk ve personellerimiz Bakanlıklarımız tarafından yapılan bilgilendirmeler ve açıklamalar çerçevesinde hareket etmelidirler. Hastalıkla ilgili bilgi kirliliğine karşı tüm personelimiz hazırlıklı olmalıdır. Tedbiri arttıralım, teması azaltalım, ellerimizi bolca yıkayalım” diyerek uyarılarda bulundu.

Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda Corona Virüsü kapsamında genel anlamda ilaçlamalar yapılmıştır. Bütün kuruluşlarımızda ve özellikle huzurevlerimizde koruma ve bakım altında bulunan yaşlılarımıza yönelik tedbirler üst düzeyde olup, gereken bütün önlemler alınmıştır. Gün içerisinde düzenli ateş ölçümü yapılmaktadır. Covid-19 virüsü ile ilgili toplantılar düzenlenmiş, kurum ziyaretleri geçici süreliğine askıya alınmış, ellerin daha sık yıkanması ve alkollü dezenfektanlar kullanılması gerektiğini belirtilmiştir.