…
…
…
…
12 Mart 2020, Perşembe Kırşehir, Türkiye

Corona (Korona) Virüsü Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı


Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tedirgin eden ölümcül Corona Virüsü hakkında personellerimiz için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda düzenlenen programda İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Merkezinde görevli Uzm. Dr. Kaan Tiryakioğlu, Müdürlüğümüz personellerine ve Kuruluş Müdürlerimize bilgiler verdi. Corona virüsün başlangıcı, nedenleri, bulaşma yolları, belirtileri ve dikkat edilmesi gereken noktalarda özellikle yaşlı ve engelli kuruluş müdürlerimiz uyarıldı. Toplu alanlarda yaşayan kişiler için oluşan riskler hakkında bilgilendirildi.

Alınabilecek tedbirler üzerinde duruldu. El hijyenine çok dikkat edilmesi gerektiği, ellerin en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve su yoksa gözle görülür kirlenme yoksa alkol bazlı el dezenfektanı kullanılması tavsiye edildi. Eller yıkanmadan asla gözlere, buruna ve ağıza dokunulmamalıdır uyarısı yapıldı.

Toplu yaşanan kuruluşlarımızın idarecilerine yönelik oluşacak riskler ve alınacak önlemler konuşuldu. Özellikle risk grubundaki yaşlı ve engellilere daha çok dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı.