…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
13 Nisan 2020, Pazartesi Türkiye, Kırşehir

Çocuk Kuruluşlarımızdan Evde Kal Sağlıklı Kal Mesajı Kapsamında Çeşitli Etkinlikler Düzenleniyor.


Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de etkisini hissettiren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak nitelendirilen COVID-19 salgınının etkilerini azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri dikkate alınarak Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet almakta olan korunmaya ihtiyacı olan çocukların bulundukları evlerden çıkmamaları yönünde kararlar alınarak hayata geçirilmiştir.

Bu kararlara ve İç İşleri Bakanlığı’nın genelgelerine istinaden sokağa çıkma yasağı bulunan çocuklarımızın bu süreçte kaygı ve stres bozukluğu yaşamamaları, evde pozitif zaman geçirebilmeleri ve evde kalma durumlarını sağlama adına çocukların yaş ve cinsiyetlerine göre bir dizi etkinlik planlanmıştır. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği uzaktan eğitim faaliyetleri ve ders takibi dışındaki zamanlarda Müdürlüğümüze bağlı Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarımız çeşitli bahçe etkinlikleri (yarışmalar), salon etkinlikleri (yaş gruplarına göre sinema gösterimi- eğlenceli müzikaller), mutfak etkinlikleri, gruplar arası puzzle tamamlama yarışmaları yapılarak çocukların yaşanan pandemi sürecinden olumsuz etkilenmelerinin önüne geçilmesi hedeflendi.

Yine bu kapsamda Müdürlüğümüze bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğümüzde kalan çocuklarımız yemek yapma, puzzle, film izleme, kitap okuma, Kuran-ı Kerim okuma, satranç, pette, pc/konsol oyunları gibi faaliyetler düzenlenmektedir. Ayrıca düzenlenen faaliyetler ve düzenlenecek faaliyetler ile ilgili çocukların düşünceleri alınarak gerekli revize işlemleri yapılmaktadır.

Kuruluşlarımızda çocuklarımız ile gerçekleştirilen etkinlikler çeşitlendirilerek pandemi süresince devam edecektir.