…
…
…
…
…
…
…
14 Şubat 2020, Cuma Kırşehir, Türkiye

Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı


Erasmus+ stratejik ortaklıklar hibe çağrısı başvurusuna, Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından başvurulan “Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması” başlıklı projenin Avrupa’dan gelen proje ortakları ve çok sayıda Bakanlığı temsil eden İl Müdürleri, dernek temsilcileri ve basının katılımı ile lansman toplantısı yapıldı.

Dünyada ilk kez ele alınan “Mültecilerin Aktif Yaşlanma Kapsamında Sosyal Uyum Süreci” Türkiye Ulusal Ajansınca kabul görmüş ve 104.765€ hibe almaya hak kazanmıştır. Proje toplamda 6 paydaşla yürütülecektir. Dış paydaşlar İtalya, Portekiz, Malta ve Yunanistan yerel paydaşları ise Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’dir.

Proje boyunca, projenin hedef kitlesi olan 50 yaş üstü mültecilerin entegrasyonu için aktif yaşlanma kapsamında faaliyetler yapılacaktır. Yenilikçi uygulamaların değişimi başlığında yürütülen proje 24 ay sürecek ve uygulamaların yerinde görülmesi için 4 Avrupa ülkesine ziyaretlerde bulunulacaktır.

Kırşehir Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara’nın proje tanıtım konuşması ile başlayan lansmanda, Kırşehir Valisi Sayın İbrahim Akın İlimizdeki yaşlı hizmetleri ile ilgili konuşması ve projeyle ilgili iyi dilek temennileri ile sona erdi.