…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
08 Mart 2021, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

8 Mart Dünya Kadınlar Günü İlimizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı


Birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembolü olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İlimizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İl Müdürümüz Ramazan BAYKARA, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Hatice DURGUN ve Şönim Meslek Elemanları tarafından İl Müdürlüğümüz yerleşke binasında görev yapmakta olan kadın personellerimiz ziyaret edilerek, çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

İl Müdürümüz Ramazan BAYKARA,  İl Sağlık Müdürümüz Ali BULUT,  İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Ahi Evran Üniversitesi Hastanesi Acil Servisinde görev yapmakta olan kadın sağlık çalışanlarımız ziyaret edildi. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde tüm zorluklara rağmen özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımızın Kadınlar Günü kutlanarak,  çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

İlimizdeki kurum, kuruluş ve STK’ların katılımı ile Cacabey Meydanında “Üreten Kadınlar Standı” açılışı gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüz , Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı,İl Emniyet Müdürlüğü ,İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda kadına yönelik şiddete karşı yürütülen kurumsal hizmetler hakkında bilgilendirici tanıtımlar gerçekleştirildi. İlimizde faaliyet göstermekte olan kadın kooperatiflerimiz ile STK’lar tarafından kurulan stantlarda ise kadınlarımızın el emeği ürünleri sergilendi.

Valimiz Sayın İbrahim Akın, eşi Saliha Akın ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle açılan stantları gezerek kadınlarımızın sergilediği ürünleri incelediler. Stantları gezen Valimiz Sayın İbrahim Akın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “8 Mart, Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Kadınlarımızın ekonomik, sosyal ve kültürel alanda geldikleri konumun daha da yükseltilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşları açtıkları stantlarda kadınlarımızın el emeği, göz nuru ürünlerini sergiliyorlar. Bu duygularla, bütün kadınlarımızın gününü tebrik ediyor, sergilerin açılmasında emeği geçen kadınlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.