…
…
…
…
…
31 Mart 2021, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

2021 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi.


2021 Yılı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme Ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

2021 Yılı Birinci Dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” toplantısı, 30.03.2021 tarihinde Valilik toplantı salonunda Valimiz Sayın İbrahim AKIN başkanlığında; Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, koordinasyon toplantısının kadına yönelik şiddet konusunda kurumlar arasında koordinasyon ve iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla yapıldığını söyledi.

İlimizde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda yürütülen çalışmaları bu toplantıda değerlendireceklerini belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Milli ve manevi değerlerimizle asla bağdaşmayan kadınlarımıza yönelik şiddet hadiseleri hepimizi derinden üzmektedir. Evrensel bir sorun olan kadına yönelik şiddete karşı çok yönlü bir yaklaşım gerekmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz tüm kararlılığımızla devam edecektir.” dedi.

 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kurum ve kuruluşların farkındalıklarını arttırma, gerçekleştirilecek çalışmalara katkı ve katılım sağlama ve etkili işbirliği olması noktasında önem arz eden toplantıda; 6284 Sayılı Kanun kapsamında ilimizde yapılan çalışmalar, eğitim seminerleri, istatistiki veriler hakkında bilgi verilmiş, 2020 yılı içerisinde kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve 2021 yılı içerisinde planlanan hedefler değerlendirilmiştir.