…
…
…
…
…
…
…
…
…
24 Eylül 2020, Perşembe Türkiye, Kırşehir

2020 YILI BİRİNCİ DÖNEM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE İL KOORDİNASYON, İZLEME VE DEĞERLENDİRME KOMİSYONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.


2020 Yılı Birinci Dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” toplantısı, 24.09.2020 tarihinde Kırşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde gerçekleştirildi.

Valimiz Sayın İbrahim AKIN başkanlığında yürütülen toplantı; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ahi Evran Üniversitesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kırşehir Müftülüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü, Kadın Konukevi Müdürlüğü, Kadın ve Demokrasi Derneği yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kurum ve kuruluşların farkındalıklarını arttırma, gerçekleştirilecek çalışmalara katkı ve katılım sağlama ve etkili işbirliği olması noktasında önem arz eden toplantıda; 6284 Sayılı Kanun kapsamında ilimizde yapılan çalışmalar, eğitim seminerleri ve istatistiki veriler hakkında bilgi verildi. 2020-2021 yıllarına dair Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planında yer alan hedef kapsamında Kadına yönelik şiddetle mücadelede yerel aktörlerin harekete geçirilmesi için her il valiliği tarafından genelge yayınlanması tedbirine yer verildiği ve bu doğrultuda hazırlanan 2020/02 nolu genelgenin 15.09.2020 tarihinde İlimizde yürürlüğe girerek kamuoyuna duyurulmak üzere Valiliğimiz İnternet sitesinde yayınlanmış olduğu açıklandı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 3. Ulusal Eylem Planı ve İl Eylem Planı kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar değerlendirildi. İlimizde yürürlükte olan 2017-2020 İl Eylem Planı nihai değerlendirmesinin paydaş kurum ve kuruluşlar ile bir arada yapılarak nihai raporun hazırlanacağı, 2021-2025 yıllarını kapsayacak İl Eylem Planı hazırlık çalışmalarının başlatılacağına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda; İlimizde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede kurum ve kuruluşların 15.09.2020 tarih ve 2020/02 nolu genelge, İl Eylem Planı ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde işbirliği içerisinde çalışmalarına devam etmesine karar verildi.