…
…
…
18 Nisan 2024, Perşembe kırklareli

Kırklareli Üniversitesi Personeline "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" ve "Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele" Eğitimi Verildi.


Kırklareli Üniversitesi Personeline "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" ve "Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele" Eğitimi Verildi.

"Şiddete  Sıfır  Tolerans  İlkesi"  ile  "Kadına  Yönelik  Her  Türlü  Şiddeti  Önlemek"  amacını gerçekleştirmeye yönelik olarak 17.04.2024 tarihinde Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından Kırklareli Üniversitesi akademisyenleri ve personellerine yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" ve "Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Eğitimi" verilmiştir.

Kırklareli Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdür V. Özge KIRAN tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele eğitimi kapsamında şiddet türleri, şiddetin yaygınlığı, şiddetin psikolojik temellerine ilişkin olarak şiddet döngüsü, şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri, ŞÖNİM ve Kadın Konukevi hizmetleri, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve ilgili kanun kapsamında Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen çalışmalar, Teknik Yöntemlerle Takip Kapsamında İlimizdeki Elektronik Kelepçe uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele konusunda yasal mevzuat, erken yaşta evliliğin olası sonuçları, dünyada ve ülkemizde erken yaşta evliliğe ilişkin verilerin karşılaştırılması, 2022 ve 2023 yılı erken yaşta evlilik verileri paylaşılarak erken yaşta evliliklerin önlenmesine ilişkin vatandaş ve kamu personeli olarak yükümlülüklerimiz üzerine detaylı bilgilendirme yapıldı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında farkındalığı arttırmaya yönelik olarak KADES uygulaması tanıtılmış, “Kadına El KAL-KA-MAZ!” videosu izletilmiş, ilgili videonun Kırklareli Üniversitesinde yer alan ekranlar yayınlanması sağlanmış, şiddete maruz kalındığında vatandaş ve öğrenciler tarafından başvurulacak kamu kurum ve kuruluşları hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde topyekün mücadelenin önemi, mevzuatın yanı sıra Kırklareli Üniversitesi akademik birimlerinin işbirliğinin ve akademik çalışmaların önemi üzerinde durulmuştur.