…
…
…
…
…
…
30 Nisan 2024, Salı Kırklareli

İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda bağlı kuruluşlarımızda görev yapan personele Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında eğitim düzenlendi.


İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda bağlı kuruluşlarımızda görev yapan personele Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında eğitim düzenlendi.

Hizmet vermekte olduğumuz çocukların ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerine katkıda bulunmak amacıyla personelimize bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini artırmak ve ayrıca bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirecek evrensel temelli bir eğitim sunmak amacıyla “Kumar Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı” alanlarında, Babaeski Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli Psikolog Edip ALÇELİK tarafından Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı uygulanmıştır.

Bağımlılığın gelişimi ve bağımlılıktan kaçınmak için yapılması gerekenler ve ebeveyn olarak çocuklarımızı bağımlılığa sürükleyebilecek ortamlardan ve davranışlardan uzak tutmak için öneriler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı. 

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Bilgin ÖZBAŞ’ın iştiraki ile gerçekleştirilen programda, Bağımlılık ile Mücadele’nin toplumumuz ve gelecek nesiller için hayati bir öneme sahip olduğu, geleceğin inşasının eğitimli, sağlıklı ve güçlü bireylerin kurduğu aileler içinde yetişen çocuklar ile mümkün olabileceğini belirtmiştir.