…
…
…
…
30 Mart 2021, Salı Melikgazi/Kayseri

Koruyucu Aile 1. Kademe Eğitimi Gerçekleştirildi


Koruyucu ile 1. kademe eğitim paket programı 09 - 30 Mart tarihleri arasında il müdürlüğümüz konferans salonunda Koruyucu Aile birimimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

İçeriği bakanlığımızca belirlenen ve daha önce koruyucu ailelerimize 9 model olarak sunulan  en son 2020 yılı içerisinde 11 model olarak güncellenen  Koruyucu ile 1. kademe eğitim paket programı İl Müdürlüğümüz Koruyucu Aile Biriminde görev yapan Sosyolog Müzeyyen Gizem Tarı,  Sosyal Hizmet Uzmanı Vedat Bulut,  Psikolog Özge Uzun  ve  Çocuk Gelişimci Kadriye Sancar tarafından 09 - 30 Mart tarihler arasında il müdürlüğümüz konferans salonunda  covid-19  pandemi  tedbirlerine uygun olarak sunulmuş olup bu eğitimler esnasında Koruyucu ailelerimizin anlatılan konulara ilişkin sorularına mevzuat ve çocuklarımızın hassas durumları göz önünde tutularak cevaplar verilmiş, bununla birlikte ailelerimize eğitimlerin devam edeceği konusunda rehberlik yapılmıştır. 

Üç hafta süren eğitimin kapanışında katılımcılarla bir araya gelen İl Müdür Yardımcımız Cüneyd Özdemir özellikle ailelerimizin bu eğitimden sonra özellikle ergenlik döneminde ortaya çıkan problemlerle başa çıkma yöntemleri konusunda daha donanımlı ve yapıcı müdahalelerde bulunacağını  ifade ederek katılımcılara ve eğitimi veren koruyucu aile birimi meslek elemanlarına teşekkür etti.