…
…
…
…
…
04 Kasım 2020, Çarşamba Melikgazi/Kayseri

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme Ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın önderliğinde ki başlatılan 2020-2021 dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Planı çerçevesinde Kayseri'de Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının önderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanının ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı”çerçevesinde, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla 04 Kasım 2020 Çarşamba günü, Kayseri'deki tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN başkanlığında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Serdar ÖZTÜK, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir AKIN, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÇALIŞ, İl Jandarma Komutanı J.K.Alb Nadir ÇELİK, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cahit ÖZBEK , İl Müdürümüz Erdem ALBAYRAK, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılmıştır.

Valimiz Sayın Şehmus GÜNAYDIN toplantıda yaptığı konuşmada; kadına yönelik şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak koordineli bir şekilde çalışmalarının önemine vurgu yaparak, gerekli hassasiyetin göstermelerini istemiş, ayrıca kurumların dayanışma içinde çalışmalarının önemine vurgu yapmıştır.

İl Müdürümüz Erdem Albayrak; 2020 yılında ilimizde gerçekleşen Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili istatistiki veriler hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Ayrıca “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyonu’’ paydaş kurumların yetkililerinin kendi sorumluluk alanlarında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeleri, alanda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilmiş, toplantıya katılan tüm sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kurum temsilcilerinin görüş, öneri ve temennileri alındıktan sonra toplantı sonlandırılmıştır.