…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
03 Aralık 2019, Salı Melikgazi, Kayseri

İlimizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri


 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda  tören düzenlendi. Törene Kayseri Valimiz Şehmus GÜNAYDIN, eşi hanımefendi Aysel GÜNAYDIN , Engelli STK’ları ve kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katılmıştır.

Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, engelli bireylerin sorunlarını çözmenin önemine değindi.

Engelli bireylerin sorunlarını yakından izleyen bir anlayışla çalıştıklarını vurgulayan Günaydın, "Bizlere düşen görev engelli kardeşlerimizin sokakta gezerken, evde otururken onların hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara her türlü desteği vermektir. Engelli kardeşlerimiz ekonomiden spora ve kültür sanat hayatına kadar önemli başarılara imza atıyor." dedi.

Kayseri Valisi Sayın Şehmus Günaydın, toplumun her aşamasında bireylerin engelli olma durumunun söz konu olduğunu aktararak, bunun için tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Sayın  Nevzat Özer de “Ecdadımız kanadı kırık kuşlar için bile dernek kurmuş. Dünyadaki yaşayan her canlı, cinsi ve niteliği ne olursa olsun yüce Yaratıcı katında değerli ve önemlidir. Biz de gerek devlet olarak, gerekse Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak kim dara düşmüş, kim yolda kalmış ise onun da ailesi olmayı şiar edinen bir düşünceyle hareket etmekteyiz. Hedef kitlemizde olan kadın, engelli, çocuk, şehit ve gazilere hizmet etmeyi aynı zamanda yararlı ve hasarlı gönülleri tamir eden bir bakanlık olarak her daim ön planda olacağız. Kayseri'de 5 özel yatılı bakım merkezi olduğunu hatırlatan Özer, "Bu merkezde 851 ağır engelli vatandaşımız kalmakta. Kayseri'de şu anda 7 bin 648 ağır engelli vatandaşımız bulunmakta. 2018 yılında devlet olarak engelli vatandaşlarımız için 99 milyon lira ödedik. Yine 40 bine yakın engelli kimlik kartı verdiğimiz vatandaşımız var. Bu kişiler engelli haklarından yararlanmaktadır." diye konuştu.

Program, çocukların çeşitli gösterilerinin ardından sona erdi.