…
…
…
…
21 Eylül 2023, Perşembe Melikgazi/Kayseri

“Güçlü Ailenin Toplum İçin Önemi” Konulu Aile Çalıştayı Gerçekleştirildi


İl Müdürlüğümüzce Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek olan güçlü aile yapısının etkilerini incelemek ve tartışmak, ülkemizin yüzyılına odaklanan ve daha güçlü bir toplum inşa etme hedefine adım adım ilerleme amacıyla “Güçlü Ailenin Toplum İçin Önemi” konulu çalıştay, Kadir Has Kongre Merkezinde kamu kurum kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd ÖZDEMİR çalıştayda yaptığı konuşmada; Aile, toplumun en küçük birimi olup evlilik bağıyla kurulup gelişen, toplumumuzun en temel unsurudur. Toplum ise ailelerin bir araya gelmesinden teşekkül eder. Aile ne kadar mutlu ve huzurlu olursa toplum da bir o kadar güçlü ve sağlam temel üzerine oturur. Tarihi kökleri derin ve güçlü olan milletimiz ise her dönem aile yapısına önem vermiş milli ve manevi değerler ışığında gelişmeyi esas kılacak çalışmalar icra etmiştir. Dün olduğu gibi kökleri sağlam olan bu necip millet bugün ve yarın da aile yapısına sahip çıkarak güçlü olan milletimizi daha güçlü kılacaktır.

İl müdürlüğümüz uhdesinde yürütülmekte olan her çalışma bireyi ve aileyi güçlü kılacak refah düzeyini artıracak öncelikte gerçekleştirilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde 81 ilimizde Aile Çalıştayları düzenlenmektedir. Bugün gerçekleştireceğimiz ve 6 konu başlığı üzerinde Üniversitelerimiz, Kamu kurumlarımız STK’larımızın katkısı ile güçlü Ailenin toplum için önemini tüm detaylarıyla ele alarak gerek ailenin güçlendirilmesi gerek aileye sunulan hizmetlerin ileriye dönük iyileştirilmesi noktasında çalışma imkânı bulacağız. Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, hanımefendinin dediği gibi bu çalıştaylarla "Aile ve toplum alanında hizmet sunan her kesim ile bir araya gelerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyoruz...

Bu çalışmaları yaparken Eşitlik ve Adalet, Aile Sosyal kalkınma ve Refah, Aile Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme, Aile çevre ve iklim, Aile teknoloji ve Dijitalleşme, Aile odaklı Sosyal Hizmetler konu başlıklarında farklı disiplinden ve kurumlardan alanlarında tecrübeli ve saha tecrübesi olan katılımcılarla çalıştayımızı geçekleştireceğiz .Bu vesileyle Aile Çalıştayımıza katkı sunacak siz değerli katılımcılara teşekkür ediyor çalıştayımızın sonuçları itibariyle hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum, dedi.