…
…
…
…
…
06 Ekim 2021, Çarşamba Melikgazi/Kayseri

Akkışla Ve Sarıoğlan İlçelerimizde Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri Verildi


Akkışla Ve Sarıoğlan İlçelerimizde, muhtarlarımıza yönelik olarak  ‘’Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele’’ semineri verilmiştir.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü olarak, Akkışla Muhtarlarına yönelik olarak Sosyal Hizmet Uzmanı Merve KALELİOĞLU ÇAĞLAR ve Hemşire Hicran PEKÇETİN tarafından, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri verilmiştir.

 Seminerde, Şiddetin Türleri, Kadın ve Çocuk üzerindeki etkileri, nedenleri, Şiddet Mağdurunun Başvurabileceği Kurumlar, Yasal Düzenlemeler, Bireysel olarak yapabileceklerimiz ve Yasal yaptırımlar hakkında bilgi verilmiş olup, seminer katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona ermiştir.

İlimiz Sarıoğlan ilçesindeki muhtarlara yönelik Kadına yönelik şiddetle mücadele ve Erken yaşta zorla evlilikle mücadele eğitimi yapılmıştır. Eğitimde; Şiddetin Nedenleri, Etkileri, Şiddetle Mücadele Konusunda Kurumsal Mekanizmalar, Yasal Düzenlemeler, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Hakkında Bilgilendirme yapıldı.

Şiddet Önleme Ve İzleme Merkezi Müdürlüğü personeli Psikolog Esra Çelik ve Hemşire Hicran Pekçetin tarafından gerçekleştirilen sunum sonrasında katılımcıların sorularının cevaplanması ile sona ermiştir.