…
…
…
…
…
30 Haziran 2022, Perşembe Melikgazi/Kayseri

30 Haziran Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşü Gerçekleştirildi


Koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve korunma ihtiyacı olan çocuklar ile koruyucu aile hizmetine yönelik kamuoyunun farkındalığının artırılması amacıyla Cumhurbaşkanlığınca yayımlanan 2021/12 Genelge ile 30 Haziran Koruyucu Aile Günü olarak ilan edilmiş olup, her yıl tüm kamu kurum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde koruyucu aile günü etkinlikleri düzenlenmektedir.

30 Haziran Koruyucu Aile Günü münasebetiyle Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, Koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Vali Yardımcısı Mehmet Sadık TUNÇ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd ÖZDEMİR, sivil toplum kuruluşları ve koruyucu aileler katıldı.

 

Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd ÖZDEMİR yürüyüş sonrası yaptığı konuşmada; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından imzalanan Genelge ile 30 Haziran günü artık Koruyucu Aile Günü olarak kutlanacak, Bizlerde İl müdürlüğü olarak farkındalık oluşturmak ve Büyük bir aile olmamıza vesile olan koruyucu ailelerimizle bugünü kutlayacağız. Bu hafta başından itibaren TV ve Radyo programlarıyla koruyucu aile hakkında merak edilen sorulara cevap verdiğini söyleyen ÖZDEMİR’ ’Kayseri olarak 319 ailemizin yanında 370 çocuğumuzla Türkiye genelinde 4.sıradaki yerimizi koruyoruz. Gerçekten çok ulvi ve kıymetli bir vazife olan koruyucu ailelerimize bu onuru bize yaşattıkları için teşekkür ediyor ve başta Koruyucu ailelerimiz olmak üzere yüreği çocuk sevgisiyle dolu kalbi çocuk merhametiyle beslenen herkesin 30 Haziran Koruyucu Aile Gününü kutluyorum, dedi.