…
…
…
…
…
17 Aralık 2020, Perşembe Melikgazi/Kayseri

17 Aralık Şehitlerimizi Andık


17 Aralık  2016 tarihinde çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne hain terör örgütü tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırının 4. yıl dönümünde; olayın meydana geldiği otobüs durağında anma programı düzenlendi. Talas Bulvarı'ndaki otobüs durağında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Valimiz Şehmus Günaydın, törende yaptığı konuşmada, hain terör saldırısında vefat eden bütün şehitleri minnetle yad ettiklerini söyleyerek; "Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız. Şehit aileleri ve gazilerin yanında olacağız. Devletimiz, vatanımız, ezanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerin emaneti de bizler için çok önemli. Ülkemiz üzerinde hesabı olanlara fırsat vermeyeceğiz. Onlara ecdadımızdan aldığımız güçle ve ilhamla bundan önce olduğu gibi bundan sonrada aynı kararlılıkla cevap vereceğiz. Bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç ise 17 Aralık'ta şehit olan 15 askeri minnetle andıklarını belirterek, dayanışma içerisinde Türk milletinin birliğini koruyacağını dile getirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise Türk milletinin 4 yıl önce 15 fidanını Kayseri'de şehit verdiğini söyledi.

Saldırıda 54 askerin de yaralandığını anımsatan Yavuz, "Acımız 4 yıl geçsede aynı bugün gibi taze ve canlı. Biz şehit ve gazi olurken vatanın bütünlüğü için şehadet şerbetini içiyoruz. Her zaman da bu vatan için can vermeye hazırız." ifadelerini kulandı.

Gazilerden Mustafa Uçar da 2016 yılında komando tugayında askerlik hizmetini yaparken terör saldırısında yaralandığını hatırlatarak, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tedavileri devam eden gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Bizi 4 yıllık süreçte yalnız bırakmayan Kayseri halkına teşekkür ediyorum." dedi.