…
08 Mart 2021, Pazartesi Kastamonu

Kastamonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Abdullah SAVAŞ 'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı


                                                                                8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Ailenin ve toplumsal hayatın tamamlayıcısı, ekonomik ve sosyal kalkınmanın öznesi olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Başta eğitim, istihdam, sağlık, karar alma mekanizmalarına katılım olmak üzere hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkânlardan kadınların tam olarak yararlanmalarını sağlamayı, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın ve şiddetin önlenmesini hedefliyoruz.

Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak, toplumsal yaşamın her alanında kadınların güçlenmesini sağlamak temel ilkemizdir.

Kastamonu kadınları, dünyanın en fedakâr ve kahraman kadınlarıdır. Gün gelir Hatice Âlime Hüma Hatun olup Fatih'ler yetiştirir, gün gelir Halime Çavuş olup savaşa katılır, gün gelir Şerife Bacı olur, vatanını evladının önüne koyar, bu yolda kendisi de şehadete yürür, tarihimizin en karanlık gecesi olan 15 Temmuz'da Ayşe Aykaç olur, hainlerin karşısına bu defa yiğitçe dikilerek şehadete ulaşır.

İşte bu yüce ruhlu kadınlarımız ve onların yetiştirdiği evlatlar sayesinde ülkemiz tarih boyunca hep dünya mazlumlarının umudu olmuş, olmaya devam edecektir.

Ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı, şehit annelerimizi, şehit eşlerini saygı ve şükranla anıyoruz.

Şiddetin kurbanı olarak hayatlarını kaybeden kadınlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz. Bir insanlık suçu olan kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek öncelikli konumuz olup, kurumlar arası işbirliği ile şiddet olaylarının önlenmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır diliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum...

                                                               

                                                                                       Abdullah SAVAŞ

                                                      Kastamonu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü