…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
23 Ağustos 2023, Çarşamba Kastamonu

İlimizde Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 98 ’inci Yıl Dönümü Çoşkuyla Kutlandı


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı”nın 98 ’ inci yıl dönümü kutlamaları kortej yürüyüşü ile başladı.

Olukbaşı Mevkii’nden başlayan yürüyüşe; Valimiz Sayın Meftun Dallı, Milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekçi, Belediye Başkanı Op.Dr. Galip Vidinlioğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah Savaş, İlimiz Protokolü, kurum müdürleri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk’ün 23 Ağustos 1925 tarihinde Kastamonu ziyareti sırasında “Bu serpuşun adına şapka denir.” sözüyle tarihe geçen şapka ve kıyafet inkılabı, 98 yıldır coşkuyla kutlanıyor.

Olukbaşın’da Belediye bandosu eşliğinde başlayan kortej Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Halk Oyunları Ekibinin gösterileri izlendi.

Vali Dallı ve beraberindeki heyet daha sonra Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk’ün Kastamonu Fotoğrafları Sergisini gezdi.

Daha sonra Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi ile Kastamonu Kent Müzesi’nin ortaklaşa düzenlediği, “ 100. Yılda İstiklalden İnkılaba” etkinlikleri ilimiz protokolünün katılımı ile Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. ( Bir Liman Bir Han Bir Inkılap) isimli sergi, Halk Oyunları gösterisi, Belgesel Gösterimi, Söyleşi, Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisi ile devam eden etkinlikler, Sarı Konak ve Kastamonu Sanat Kooperatifleri yöresel ürün sergisinin gezilmesi ile sona erdi.