…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2023, Cumartesi Kastamonu

İlimizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi


"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Valimiz Sayın Avni Çakır , İl Müdürümüz Abdullah Savaş ve protokol üyeleri tarafından Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Şehitlik ziyareti programına Valimiz Sayın Avni Çakır , İl Müdürümüz Abdullah Savaş, İl Protokolü, Şehit aileleri ve Gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ziyaret programı, Kuran-ı Kerim okunması ve ardından İl Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından dua edilmesi ile sona erdi.

"Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanlığını Ziyareti"

Valimiz Sayın Avni Çakır İl Müdürümüz Abdullah Savaş ve İl Protokolü daha sonra Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanlığı ziyaret etti.

Daha sonra İlimizde 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yıl dönümünde Nasrullah Camiide öğle namazı öncesinde aziz şehitlerimizin anısına Mevlid-i Şerif okundu.

Programa Valimiz Sayın Avni Çakır, İl Müdürümüz Abdullah Savaş, İlimiz protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi vatanı ve milletinin bekası uğruna şehadete eren şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleştirildi.

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde, Türk bayraklarıyla cadde ve sokaklara çıkıp meydanları doldurarak darbecilere karşı koyan vatandaşlar, bu yıl da ülke genelinde ve ilimizde 15 Temmuz şehitlerini anıyor.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" çerçevesinde gün boyu yapılan çeşitli etkinliklerin akşamında halkın da katılımı ile Cumhuriyet Meydanında tutulan Demokrasi Nöbetine Valimiz Sayın Avni Çakır, Milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekçi, İl Müdürümüz Abdullah Savaş, İl Protokolü, Şehit ve Gazi aileleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Program Cumhuriyet Meydanında saat 21:00 de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti, Protokol konuşmaları, Sancak koşusunda getirilen sancağın Sayın Valimiz tarafından teslim alınması, “15 Temmuz” konulu bilgilendirme konuşması, İl Müftülüğü ilahi gurubu tarafından ilahilerin okunması, kahramanlık Türküleri ve 00: 13 de camilerden okunan sela ile devam etti.