…
…
…
15 Temmuz 2022, Cuma KASTAMONU

İL MÜDÜRÜMÜZÜN 15 TEMMUZ MESAJI


Biz, gerektiğinde bağımsızlığı için kanının son damlasına kadar savaşmaktan geri durmayan, en zor şartlarda bile bağımsızlığından vaz geçmemiş, her daim bağımsız olarak yaşamış, tarihi destanlar ile dolu bir milletiz.

Biz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzda çağ kapatıp çağ açan bir milletiz. Bunu bilen düşmanlarımız, hep içeriden bizi birbirimize düşürüp amaçlarına ulaşmak istemişlerdir.

Tarihimiz boyunca maalesef ihanetler de olmuştur ama tarihimizin en büyük ihanetlerinden / en karanlık gecelerinden birisi hiç şüphe yok ki 15 Temmuz 2016’dır.

15 Temmuz, tüm milletimiz açısından tam anlamıyla bir modern zaman istiklal mücadelesidir. Milletimiz, Çanakkale’de hangi ruhla direnç gösterdiyse, 15 Temmuz'da da aynı iradeyle vatan savunması kaygısıyla ortaya çıktı ve olmaz denileni oldurdu. Tarihimizin en karanlık gecelerinden olan geceyi aydınlığa, tarih boyunca unutulmayacak büyük bir destana dönüştürdü.

15 Temmuz, milletimizin içine sirayet etmiş bir habis unsurun defedilmesiydi.

Çanakkale’yi de, 15 Temmuz’u unutmayacağız.

Gün, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize vefa günüdür. Gün, Çanakkale Ruhunun yeni adı olan ve aynı anlama gelen 15 Temmuz Ruhunu unutmama, unutturmama günüdür. Gün, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek milletçe kenetlenme, birlik ve beraberlik içinde geleceğimizi birlikte inşa etme günüdür. Gün, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetlerine sahip çıkma günüdür. Gün, bir daha 15 Temmuz benzeri ihanetlerin yaşanmaması için uyanık olma / uyanık kalma günüdür.

Geçmişte olduğu gibi bugün de toplumsal varlığımızı, birliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi bütün menfaatlerin üstünde tutarak, bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerimizin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik olarak elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, vatan, millet ve mukaddesat uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.