…
19 Eylül 2021, Pazar kastamonu

İl Müdürümüz Sayın Abdullah Savaş’ın 19 Eylül Gaziler Günü Münasebetiyle Yayımladığı Kutlama Mesajı


Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilmiştir. Bundan dolayı 19 Eylül’ün “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Şehit ve gazilerin vatanımız için yaptıkları fedakarlıklara büyük minnet duyuyor, onların haklarını hiçbir şekilde ödenemeyeceğini biliyoruz.

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarımızın kendilerini yalnız hissetmemeleri bizim hassas olduğumuz bir konudur. Düzenli ziyaretlerle onların yanlarında olduğumuzu gösteriyoruz. Bu kapsamda 2017 yılından bugüne kadar 1015’i gazi olmak üzere, 2013 şehit yakını ve gazimizi evlerinde ve iş yerlerinde ziyaret ettik.

Şehit ve gazilerin vatanımız için yaptıkları fedakarlığın asla unutmayacağız. Bakanlığımız şehit yakınları, gazi ve gazilerimizin yakınlarına birçok destek sunmaktadır. Desteklerimizle onların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalarla onlara duyduğumuz minneti ve saygımızı ifade ediyor, onlara hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz.

Bu yıl Bakanlığımızca Birleşmiş Markalar Derneği ile yapılan iş birliğiyle Gaziler Günü’nün kutlanacağı 19 Eylül Pazar gününe özel olmak üzere kozmetikten giyime elektronik eşyadan mobilyaya pek çok markada şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına özel indirimler uygulanacak.

Bu vesile ile tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Allah'tan rahmet, aramızda olan gazilerimize ve tüm yakınlarına sağlıklı, mutlu, uzun ömür diliyorum.

Bu duygularla 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.