…
15 Temmuz 2023, Cumartesi Kastamonu

İl Müdürümüz Sayın Abdullah Savaş'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Bundan yedi yıl önce, 15 Temmuz 2016 akşamında tarihimizin en büyük ihaneti ile karşı karşıya kaldık.
Hain işgal girişimi karşısında milletimizin gösterdiği cesaret ve dik duruş, tarihimizin en karanlık gecelerinden olan geceyi, büyük bir aydınlığa, asla unutulmayacak 15 Temmuz Destanı’na dönüştürmüştür.
Milletimiz, 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberlik içinde istiklal ve istikbal mücadelesi vermiştir.
15 Temmuz; demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferdir. 15 Temmuz, şehitlerimizin canıyla, gazilerimizin kanıyla ülkemizi, Cumhuriyetimizi, demokrasiyi, milli birlik ve beraberliğimizi koruduğu bir destan gecesidir.
Milletimiz o gece, ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır.
Milletimiz, ülkesine duyduğu büyük sevgi sayesinde gözlerini kırpmadan, canları pahasına verdikleri mücadele ile şanlı tarihimize kahraman olarak isimlerini yazdırmıştır.
Türk milleti vatanı uğruna, bayrağı uğruna, demokrasisi uğruna kahramanca mücadele etmiştir.
Fetih olunduğu tarihten bu tarafa hiç işgal görmeyen, ancak söz konusu vatan savunması olunca tarih boyunca hep en ön saflarda yer alan, gözünü kırpmadan şehadete yürümekten geri durmayan Kastamonulular, şehitler beldesi Kastamonu’muzda yetişen kahramanlar, 15 Temmuz akşamında da yine hainlerin karşısına dikildi, yeni kahramanlık hikayeleri yazdı, tarihi kahramanlık destanında yerini aldı.
15 Temmuz akşamında eşi dışarıya çıkarken kendisine ‘gelmiyorsun’ dediğinde kararlı bir şekilde ‘bende geliyorum’ diyerek şehadete koşan Ayşe Aykaç,
Boğaz köprüsünün kapatıldığını öğrenir öğrenmez eşine ‘Allah'a emanet ol’ diyerek çıkan ve eşiyle saat 01.30 sularında telefonla görüştükten sonra sırtından vurularak şehit olan Mehmet Yılmaz,
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan hayranlığı ile tanınan, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın çağrısı sonrası eşine ‘Ben çıkmasam, başkası çıkmasa yarın uyuyamayız, ülke karışır’ diyerek dışarı çıkan ve TRT binası önünde darbecilere direnirken başından vurularak Şehit olan Murat Demirci,
Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla abdestini alıp evden çıkan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde hainlerin karşısına kahramanca dikilen ve hainlerin kurşunları ile Şehit olan Mustafa Kaymakçı,
15 Temmuz akşamı dışarı çıkarken kendisine, ‘Beni seviyorsan gitme’ diyen nişanlısına, ‘Vatanımı daha çok seviyorum’ diyen Onur Ensar Ayanoğlu,
2003 yılında gittiği Hac’da şehit olmak için dua eden, 15 Temmuz akşamında eşiyle yaptığı telefon görüşmesinde ‘Korkmayın, sabaha her şey geçecek’ diyen ve hacı arkadaşının kucağında şehit olan Osman Yılmaz başta olmak üzere, vatan ve millet uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.
Bu toprakları bize vatan yapan kahramanlarımızın emanetlerinin emanetimiz olduğunu bilincinde olarak hiçbir zaman yalnız bırakmadık / bırakmayacağız.
Türkiye Yüzyılının Kahramanları’nın bu mücadelesi sayesinde Cumhuriyetimizin ikinci asrı birçok alanda Türkiye Yüzyılı olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.