…
14 Ocak 2022, Cuma Kastamonu

İl Müdürümüz; Kadın Kooperatifleriyle Bir araya Geldi


İl Müdürlüğümüzde düzenlenen toplantı da ; İl Müdürümüz Abdullah SAVAŞ, Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa ÖZATA ve İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda Bugüne kadar gerçekleştirilen çalışma ve projeler hakkında karşılıklı bilgi ve fikir alışverişi yapıldı.

Kooperatif temsilcilerinin katılması noktasında önemli bir adım olduğunu dile getiren Savaş; “Sürdürülebilir kalkınmayı başarabilmemizin yolu, kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesinden geçmektedir. Bu nedenle, kadının güçlenmesi, bireysel hak ve menfaatlerine erişim sağlaması; aile ve toplumsal yapımızın güçlenmesi bakımından son derece önemlidir.

Kadının güçlü olduğu bir toplumda aile ve ülke de güçlü olur. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümüne hazırlanırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak “Güçlü Kadın, Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” hedefiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadının insan haklarının korunması, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Kadın çalışmalarımızı “kadının güçlenmesi”, “kadına yönelik şiddet ile mücadele” ve “erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele” olmak üzere üç eksende yürütüyoruz.

Kadınlarımızın eğitim, bilim, ekonomi ve çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda hak ettikleri yeri almaları ve bu alanlara değer katmaları çok önemli olduğunu biliyoruz.

Bu vesileyle bize desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, toplantımızın kadınlarımızın güçlenmesine yönelik çalışmalarımızı daha da ileriye taşımasına katkı sunmasını diliyorum.” dedi.