…
19 Eylül 2022, Pazartesi kastamonu

İl Müdürümüz Abdullah Savaş'ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı


19 Eylül Gaziler Günü; Şehit ve gazilerimiz, vatan, millet, bayrak, devlet gibi kutsallarımız için yapılabilecek fedakarlıkların neler olduğunu bize anlatan kahramanlarımızdır.
Büyük fedakârlıkları ile bu toprakları bizlere vatan kılmış, gerektiğinde gözlerini kırpmadan şehadete yürüyerek istiklal ve istikbalimize sahip çıkmışlardır.
Kahramanlığın yaşayan abideleri olan gazilerimiz, iç ve dış tehditlere rağmen bin yıldır bu topraklarda başımız dik anlımız açık bir şekilde bu günlere getiren, gerektiğinde şehadete yürümekte tereddüt etmeyen, canını hiçe sayarak mücadele eden kahramanlarımızdır.
Tarihi şan ve şerefle yazan, gittiği her yere adaleti ve merhameti götüren, her daim dünya mazlumlarının umudu gazi bir milletiz.
Millet olarak gazilerimizin bizlere emanet ettiği aziz vatanımızı ve tüm kutsallarımızı aynı inançla korumaya, milli mücadele ruhuyla mesai mefhumu gözetmeksizin daha çok çalışmaya devam edeceğiz.
Gazilerimizin taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için çalışmaya, kahraman gazilerimiz ve çok kıymetli yakınları için elimizdeki tüm imkânları seferber etmeye devam edeceğiz.
Bu vesile ile tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Allah'tan rahmet, aramızda olan gazilerimize ve tüm yakınlarına sağlıklı, mutlu, uzun ömür diliyorum.
Bu duygularla 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.