…
18 Mart 2021, Perşembe Kastamonu

İl Müdürümüz Abdullah Savaş’ın “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin Yıl Dönümü” Mesajı


    Çanakkale Zaferimizin 106’ ncı yıldönümünü, büyük bir gurur ve heyecanla kutluyor; İstiklal ve İstikbalimiz için Çanakkale destanını yazan kahramanlarımızı bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

    Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberlik içinde, vatan ve millet sevgisiyle yazılan bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale, tüm olumsuz koşullara rağmen, iman, azim ve vatan sevgisiyle, bağımsızlığımızı ve vatanımızı korumak uğruna yapabileceğimiz fedakârlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır. 

    Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, istiklal mücadelemiz için gerekli olan ruhu ortaya çıkarmıştır. Çanakkale ruhu, inancımız, azmimiz ve kararlılığımız ile hiçbir engel tanımayacağımızın, bağımsızlığımız uğruna birlik ve beraberlik içinde her şartta zafere ulaşacağımızın göstergesidir.

    Çanakkale ruhu olarak anılan bu ruhun hiç kaybolmadığını ve kaybolmayacağını 15 Temmuz’da gördük, Fırat Kalkanı Harekatı’nda gördük, Zeytin Dalı Harekatı’nda gördük.

    Tarih yazan, tarihi yaşayan bir millet olarak bizler tarihimizle, inanç ve değerlerimizle her zaman gurur duyuyor, büyük zaferin ruhunu gelecek nesillere aktarmak için kararlılıkla yürüyor, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hizmet etmeyi en şerefli görev bilerek çalışıyoruz.

    Çanakkale ruhunu unutmadık / unutmayacağız / unutturmayacağız. Çanakkale Savaşlarındaki heyecanı, azmi, kararlılığı bugün de hissediyor, görevimizi en iyi yapmak için çalışıyoruz.

    Çanakkale şehitlerinin torunları olarak, Vatan için şehadete yürüyen kahramanlarımıza layık olabilmek için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakârca çalışan çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine, geldiği günden bu tarafa bize büyük destek veren Sayın Valimiz başta olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen herkese ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz.

    Bundan 106 sene önce birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde Çanakkale Zaferini kazandığımız gibi, aynı şekilde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bütün dünya biliyor ki, biz birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olmaya devam ettiğimiz sürece Allah'ın izniyle, dünyada hiçbir güç bizimle baş edemez.

    Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 106’ ncı yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’ nde tüm şehitlerimizi, rahmetle, saygıyla ve minnetle anıyorum. 

    Ruhları şad, mekânları cennet olsun.