…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
18 Mart 2021, Perşembe Kastamonu

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni Düzenlendi


Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Madalya ve Nişanlar Kanunu, ilgili yönetmelik ve Cumhurbaşkanımızın takdirleri gereğince illerde bizzat Valilerimiz tarafından tevcih edilen “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni” düzenlendi.

Valimiz Sayın Avni Çakır konuşmasında; “106 sene önce Çanakkale’de bu aziz millet cumhuriyete giden yolda tüm dünyaya muhteşem bir kahramanlık destanı sergiledi. Bu aziz millet Çanakkale’de sergilediği bu duruşla, mücadeleyle birlik ve beraberlikle milli mücadelesini güçlü bir şekilde vererek, 1923 yılında Cumhuriyetin ilanına kavuştu. O gün olduğu gibi Kastamonu hem Çanakkale'de hem de Çanakkale’den sonra Cumhuriyetimizin ilanına kadar gelen süreçte, milli mücadelede hem cephe hattında, hem de cephe gerisinde emsali olmayan kahramanlıklar sergiledi. "Şehitler Diyarı" oldu ve bu duruşunu bugüne kadarda sürdürdü. Milli mücadelede tek vücut olmayı ve tüm illerimize örnek olmayı da sürdürdü. Şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz bu aziz milletimizin baş tacıdır. Çanakkale’den Malazgirt'ten günümüze kadar bu aziz milletin beraberliği için hayatını kaybeden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize aileleri ile beraber sağlıklı huzurlu günler geçirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Valimiz Sayın Avni Çakır, 2016 yılında Kayseri’deki terör saldırısında yaralanan Gazi Ferdi ÇATAL’ a Devlet Övünç Madalyası ve Beratını” takdim etti.