…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Mayıs 2022, Pazartesi KASTAMONU

Kastamonu Yolkonak' ta Otizm Kampı


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan kararla ailenin korunması ve güçlendirilmesi amacıyla 1994 yılından itibaren her yıl 15 Mayıs tarihi "Aile Günü”, bugünün içinde yer aldığı hafta ise "Aile Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Aile Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kastamonu, Karabük, Antalya, Ankara, Zonguldak, Kocaeli, Çorum ve Bartın'dan gelen 103’ü otizmli birey olmak üzere toplam 244 katılımcı ile 13-17 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kastamonu Yolkonak Gençlik Kampı'nda Otizm Kampı gerçekleştirildi.

Kampta çeşitli etkinliklere katılan otizmliler ve aileleri, aynı zamanda Kastamonu'nun tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. Özel bireyler ve aileleri, Nasrullah ve Cumhuriyet Meydanı ile Şeyh Şaban'ı Veli Türbesi'nin yanı sıra Mimar Vedat Tek Kültür Merkezi'ndeki şapka, bebek, dantel ve oyuncak müzesini gezdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Abdullah SAVAŞ ve personellerimiz, otizmli bireylerin kamp eğlencelerine ve şehir turuna eşlik etti.