…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
09 Haziran 2023, Cuma iNEBOLU

95 Kilometrelik “Onurlu ve Gururlu Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü” yapıldı.


Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü" Valimiz Sayın Avni Çakır, İl Müdürümüz Abdullah Savaş ve protokolün geniş katılımla 9 Haziran günü İnebolu'dan başladı.

Yürüyüşün ilk gününde Destansı mücadelenin başladığı İlimiz İnebolu İlçesine verilen Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası, vatan, millet, devlet uğruna dünyada eşi benzeri olmayan fedakarlığın, azmin, cesaretin tescillendiği belgedir diye sözlerine başlayan Valimiz Sayın Avni Çakır; Ülkemizin kültür ve medeniyeti yolunda mücadeleden vazgeçmeyen İlimizin, İnebolu ilçemizin 9 Haziran Kahramanlık ve Şeref Günü’nü kutladı. Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andı. İnebolu Belediyesi Heyemola Halkoyunları gösterisi, Cephanenin kayıklarla karaya çıkarılması ( Temsili ) Deniz Gösterisi ve Sahil Güvenlik Botu tarafından protokolün selamlaması ile devam eden programda Kahramanlık Türküleri Dinletisi gerçekleştirildi. İnebolu İlçesinden Kastamonu’ya kadar dört gün sürecek olan, Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Nevşehir JAKEM Atlı Birlikleri eşliğinde başladı. Kastamonu Valiliğinin, 2008 yılında başlattığı İstiklal Yolu Projesi Türkiye’nin en uzun trekking parkurları arasında yer aldı.

9 – 12 Haziran tarihleri arasında sürecek olan Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünün ikinci gününde, katılımcılar Küre İlçesi Ayrancı Yaylasına ulaşmasının ardından öğlen yemeği programı gerçekleştirdiler devamında yürüyüşçüler Küre’ ye büyük bir coşku ile girdi. Küreli hemşehrilerimizin sıcak karşılaması katılımcıları memnun etti.

Onurlu ve gururlu yürüyüşün üçüncü gününde ise; Kurtuluş Savaşı'nda İnebolu Limanı'na gelen silah ve cephanenin Anadolu'ya sevk edildiği tarihi İstiklal Yolu'nun İnebolu-Kastamonu güzergahında düzenlenen "Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşünün üçüncü gününde katılımcılar, Seydiler İlçesi Ödemiş Köyü Mevkiine ulaşmasının ardından öğlen yemeği programı gerçekleştirdiler. Devamında, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yürüyüşçüler, bayraklarla Seydiler’e büyük bir coşku ile girdi. Seydilerli hemşerilerimizin sıcak karşılaması katılımcıları memnun etti.

Seydiler İlçesi meydanında yapılan Kahramanlık türküleri, Halkoyunları ve Mehteran gösterisi sonrasında yürüyüşçüler Halkacılar Kamp Alanında dinlenmek üzere yerlerini aldılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kastamonu Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Koordinesinde, 09-12 Haziran 2022 tarihleri arasında İnebolu-Kastamonu arasındaki 95 kilometrelik bölümde 4 gün süren 'Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşçüleri Valimiz Sayın Avni Çakır, İl Müdürümüz Abdullah Savaş ve il protokolü katılımı ile Kışla Parkı'nda karşılandı ve buradan coşkulu bir şekilde Cumhuriyet Meydanına geçildi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kapanış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliğinin konseri gerçekleştirildi. Devamında protokol konuşmalarına geçildi.Program Halk Oyunları gösterisi ve Kahramanlık Türküleri Konseri ile sona erdi.